Μινιατούρες Safari - Bison - Βίσονας

Price
15.99
Διαθεσιμότητα:
Διαθέσιμο
Κωδικός Προϊόντος:
SAFA100138
Ευρετήριο Κατασκευαστών
Safari

Share

Οι βίσονες είναι το μεγαλύτερο χερσαίο θηλαστικό στη Βόρεια Αμερική. Υπάρχουν δύο υποείδη αμερικανικού βίσωνα, ο βίσωνας της πεδιάδας και ο βίσονας των δασών, αν και ο βίσονας της πεδιάδας είναι πιο πολυάριθμος και γνωστός. Ο ευρωπαϊκός βίσονας, ένα ξεχωριστό είδος, είναι παρόμοιος, αλλά έχει μακρύτερα πόδια και λιγότερο τριχωτό σώμα. Και τα δύο είδη βίσωνας έφτασαν στο χείλος της εξαφάνισης στις αρχές του 20ου αιώνα, αλλά οι προσπάθειες ανάκτησης τους βοήθησαν να ανακάμψουν.

Ιστορία: Οι βίσονες είναι επίσης ευρέως γνωστοί ως βούβαλοι, αν και δεν σχετίζονται στενά με τα βουβάλια της Ασίας και της Αφρικής. Αν και κυνηγήθηκαν σχεδόν μέχρι την εξαφάνιση, έκτοτε έχουν αναρρώσει και η κατάστασή τους έχει αναβαθμιστεί σε «Σχεδόν απειλούμενο». Υπάρχουν δύο τύποι βίσονων που ζουν σήμερα: ο αμερικανικός βίσονας και ο ευρωπαϊκός βίσονας (ή σοφός).

Επιστημονική ονομασία: Bison bison bison

Χαρακτηριστικά: Ο βίσονας είναι το μεγαλύτερο θηλαστικό της βορειοαμερικανικής ηπείρου, επομένως ταιριάζει απόλυτα στη σειρά μας Wild Wildlife. Αυτή η ζωγραφισμένη στο χέρι φιγούρα παιχνιδιού βίσωνας είναι γεμάτη με ακριβείς λεπτομέρειες, όπως ένα βαρύ παλτό στο κεφάλι και το μπροστινό μέρος του σώματός του και ένα πιο κοντό παλτό στο πίσω μισό. Αν και ο βίσωνας μπορεί για λίγο να φτάσει ταχύτητες άνω των 55 χλμ/ώρα, αυτός ο αριθμός δεν θα σας χρεώσει. Είναι ικανοποιημένος που απλώς κάνει παρέα στο ράφι σας!

Μέγεθος: Αυτή η φιγούρα παιχνιδιού βίσωνας έχει μήκος 21 cm και ύψος 12 cm. Είναι περίπου όσο το πλάτος ενός τυπικού φύλλου χαρτιού.

Ετικέτες:

Γράψτε μια αξιολόγηση